2024 Küçükbaş Kurban Yurtdışı

2024 Vacip Kurban Bağışı

Her yıl olduğu gibi bu yılda Kurban Bayramında mazlum coğrafya Afrika’dayız. Vacip kurban bağışı emanetlerinizi her yıldır olduğu gibi bu sene de ihtiyaç sahibi aileler yoksul ve kimsesizlere ulaştırıyoruz. Vacip kurban bağışı hisse bedeli 3XXX₺

“Her ümmet için, Allah’ın kendilerine rızık olarak verdiği hayvanlar üzerine ismini ansınlar diye kurban kesmeyi meşru kıldık. İşte sizin ilâhınız bir tek ilâhtır. Şu hâlde yalnız O’na teslim olun. Alçak gönüllüleri müjdele!” Hac Sûresi(22) 34. Ayet

Vacip Kurban Ne Demek?

Vacip kurban Müslümanların Kurban Bayramı’nda kestikleri kurbana verilen isimdir. Kurban kesmenin mali durumu yerinde olan kişiye vacip olması bayramda kesilen kurbanın vacip kurban olarak anılmasını sağlamıştır. Kişiler kendilerine vacip kılınmış olan bu kurbanı Kurban Bayramı’nın üçüncü günü ikindi vaktine kadar kesebilirler.

Kestikleri kurbanın bir kısmını kendilerine bir kısmını ailelerine bir kısmını da fakirlere dağıtarak ibadetlerini tamamlarlar. Bu kurbanın kabul görmesi içinse kesimin İslam’a uygun şekilde gerçekleşmesi gerekir. Bunun için eğer kişiler kurbanlarını kendileri kesemezlerse vekâleten kendileri adına kurbanını kesilmesini sağlayabilirler

Kimler Vacip Kurban Keser?

Vacip kurbanı kimlerin kesebileceği İslam dini ile ilgili hazırlanan kitaplar, hadis ve ayetlerle belirtilir.

Vacip kurbanı şu kişiler keserek sevabına nail olabilirler;

• Müslümanlara
  • Özgür olanlara
  • Buluğ çağına girenlere
  • Akıl sağlığı yerinde olanlara
  • Yolcu (seferi) olmayanlara
  • Temel ihtiyaçları haricinde mal, mülk veya paraya sahip olanlara (80,18 gr altın tutarında)
  • Zengin olarak ifade edilecek derecede mala ve gelire sahip olanlara
  • Allah’a yaklaşmak isteyenlere

Bu özelliklerin tümünü taşıyorsanız Kurban Bayramı’nda kurban kesmeniz ve Allah tarafından emredilen kulluk vazifenizi yerine getirmeniz gerekir.

“Şimdi sen Rabbine kulluk et ve kurban kes.” (Kevser, 2)

Vacip Kurbanı Niçin Kesilir?

Vacip kurbanı ilk olarak kurban kesme ibadetini yerine getirmek amacıyla kesilir. Bunun dışında Allah tarafından yapılan kurban kes emrini yerine getirerek Allah rızasını kazanma amacıyla kesilir. Ayrıca kurban, kurban kesmek üzerine vacip olan kişinin vücudu ve ruhuna bedel olması için kesilir.

Bunun dışında kurban fakirlere kurban eti dağıtma ve yardımlaşma amacıyla kesilir. Son olarak kurban kişinin günahlarının Allah katında affedilmesini sağlamak amacıyla kesilir.

Vacip Kurban Ne Zaman Kesilir?

Vacip kurbanın kesilme zamanı Kurban Bayramı’dır. Kurban Bayramı ise Hicri Takvime göre Zilhicce ayının 10. günü itibariyle başlar. Dört gün süren bayram Zilhiccenin 10-13. günleri arasındadır. Ancak vacip kurbanın kesilmesi bayramın üçüncü günü ikindi vaktine kadar mümkün olduğundan kurban kesme zamanının Zilhiccenin 10, 11 ve 12, günleri demek daha doğru olacaktır

Vacip Kurban Vekâleti Nedir?

Kurban kesmesi vacip olan kişilerin kurban kesecek beceriye sahip olmamaları durumunda kendileri adına kurbanın başkası tarafından kesilmesine rıza göstermelerine vacip kurban vekâleti denir. Bu sayede kurban doğru bir şekilde kesilir ve ibadet tamamlanır. Kurbanın kendileri adına başkası tarafından kesilmesi için vekâlet veren kişiler isterlerse kesim anında kişilerin yanında bulunabilirler ancak kesim esnasında bulunmamaları da mümkündür.

Vacip Kurban Vekâleti Nasıl Verilir?

Vacip kurban vekâleti vermesi gereken kişiler vekâleti nasıl yapacakları konusunu merak ederler. Kurban için vekâlet kişilerin kurbanın yanında ve kesim anında bulunması durumunda sözlü bir şekilde verilebilir. Böylelikle kesim sorunsuzca gerçekleştirilir.

Bunun dışında kişilerin kurbanın yanında bulunmadıkları zamanlarda vekâleti telefonla ya da internet vasıtasıyla vermeleri mümkündür. Ayrıca bazı durumlarda vekâlet yazılı olarak da verilebilir. Beyazgül Derneği olarak online bağışlarınızda yazılı olarak alınmış olmaktadır. Kurban vekâletinizin alınması için birebir ya da telefon üzerinden de sözlü vekâlet almaktayız.

Yurt Dışı Kurban Bağışı

Kurban organizasyonlarımız mazlum coğrafyalar da umuda vesile olmayı gaye edindik. Dünyada çeşitli sıkıntılarla boğuşan birçok mazlum coğrafya bulunmakta, buralara da umudu taşımak elbette ki bizim vazifemizdir. Açlık, susuzluk, yetersiz beslenme, salgın hastalıklar, savaşlar, doğal afetler her yıl milyonlarca insanın hayatını tehlikeye sokuyor.

Açlık ve yetersiz beslenme problemleri en çok da çocukları etkiliyor. Dünyamızda 800 milyonu aşkın insanın açlık sorunu ile karşı karşıya olduğu biliniyor. Gelişmekte olan ülkelerde doğan her 6 bebekten biri yetersiz beslenme sebebiyle hayata gözlerini yumuyor.

Allah (C.C.) dünyadaki her bir nimeti tüm insanlık için yaratmışken, kimileri israfta kimileri bir lokma ekmeğin yoksunluğunda boğuluyor. İmkânların bu denli geniş olduğu çağımızda yoksulluk, açlık vb. problemlerin tek nedeni insanoğlunun bencilliğidir. Bu yok sayışa nispeten, bizler paylaşmanın kıymetini biliyoruz. Uzak, yakın ayırt etmeksizin iyiliğe niyet etmiş kalplerle hayır yollarına koyuluyoruz. Kardeşliğin bilincindeki hayırseverlerimizin destekleri ile Asya ve Afrika’nın mazlum coğrafyalarına umudu ulaştıracağız

İhtiyaç sahibi insanlar nasıl tespit ediliyor?

Beyazgül Derneği olarak Afrika’da yıl içerisinde farklı alanlardaki projeleri devam etmektedir. Çalışmalar sırasında bölgelerdeki en ihtiyaçlı kesimler belirlenmekte ve faaliyetler daha çok buralardaki sıkıntıların giderilmesi üzerine yoğunlaştırılmaktadır. Beyazgül Derneği’nin dağıtım programında ilk sırada medreseler, yetim aileleri, yaşlılar, kimsesizler, dullar, gelmektedir.

Kesilen kurbanımın videosunu ulaştırıyor musunuz?

Vekâletinizi aldığımız kurbanların kesimi ve dağıtımı gerçekleştirilirken video kayıtları alınıp en kısa sürede bağışçılarımıza ulaştırılmaktadır.

Giriş/Üye

Hesap No