HAKKIMIZDA

Beyazgül Derneği Yurt içi - Yurt dışı İnsani Yardım ve Eğitim çalışmaları amacı ile kurulmuş, bu çalışmalarıyla beraber çeşitli alanlarda da faaliyetlerde bulunan, İstanbul merkezli bir yardım kurumudur.
Beyazgül Derneği'nin temelleri;

Üstadımız Merhum Mahmud Efendi Hazretleri (k.s)'nin “Her Mahalleye Bir Kız, Bir Erkek Medresesi Açın” buyruğu ile 2006 Yılında İstanbul'un Güngören ilçesinde ilk medresesini açarak İslami İlimler dalında eğitim ve medrese hizmetlerine başlamıştır. İslami ilimlerin yanı sıra savaş, sel, deprem, zulüm, açlık ve susuzlukla mücadele eden insanlara gerekli yardımların hızlı bir şekilde ulaştırılması adına kurulmuş olan bir dernektir.
Karşılık beklemeden iyilik yapma ve yardımlaşmaya öncülük etme amacıyla yola çıkan Derneğimizin temelleri, 2006 yılında ilk medresesinin açılması ile başlamıştır.

Beyazgül İnsani Yardım Derneğimizin kurumsal hale gelmesi ise 2014 yılında olmuştur. Merkezi İstanbul olan ve ilk kurulduğu dönemlerde sayılı yardım faaliyetlerinde bulunan derneğimiz kısa süre içerisinde her alanda faaliyet vermeye başlamıştır.

“Mazlum Yüreklerde Açan GÜL”
olmak için yürüttüğümüz faaliyetler :

• Ramazan ve Kurban aylarına özel çalışmalar
• 3 Medresemiz ile Hafızlık, Arapça ve İslami İlimler Eğitimi
• Kız ve Erkek Medreselerine Günlük Ekmek ve Aylık Erzak desteği
• Su Kuyuları
• Cami ve Mescit Projeleri
• İftar Sofraları
• Yetim Çalışmaları
• Adak, Akika, Şükür, Nafile ve Sadaka Kurbanı kesimleri
• Mültecilere yönelik Yurt içi ve Yurt dışı çalışmaları
• Acil Yardım Çalışmaları
• Kumanya ve Alışveriş Kartı dağıtımları

MİSYONUMUZ
Yardımlaşma ve iyilikte öncü olmak, yardıma muhtaçlar ve yardım sunanlar arasında köprü görevi üstlenmek, projeler ve faaliyetleriyle adından söz ettirmek, ayrımcılıktan uzak durmak, faaliyetlerinde şeffaf olmak, insanların adil ve mutlu bir hayat sürmesi için çalışmak, mazlum insanların sesinin dünya genelinde duyulmasını sağlamak gayesiyle gönüllerde açan Beyazgül’ün solmaması niyetiyle çalışıyoruz.

VİZYONUMUZ
Dünyanın en çok ihtiyaç duyduğu alanlardan biri haline gelen insani yardım çalışmalarının öncüsü olma yolunda, kalıcı çözümler üreterek mazlum coğrafyalara adalet getirme düşüncesinde, yoksulluk ve insani krizlerin takipçisi olup yerinde müdahaleler ile sorunları çözme uğruna yük omuzlayan, geleceğe umutla bakan örnek şahsiyetlerin yetiştirilmesini sağlayıp bu vesile ile dünyanın kavuşacağı adaletin özleminde olan ve çalışmalarına bu minvalde yön veren bir düstur ile gayret ediyoruz. Türkiye başta olmak üzere Asya ve Afrika kıtalarında gerek iklim şartları gerekse insanlık zulmü nedeniyle zorda olan insanlara yardım ulaştırıp, bu aşamada da ilkelerine bağlı olan gönüllü personellerle çalışır ve yardımların zamanında ulaştırılmasını sağlar.

Giriş/Üye

Hesap No