Bir Yetimi Sen Giydir

YETİM GİYİM
Seni yetim bulup da barındırmadı mı? Duhâ Suresi 6. Ayet

Allah’ın ( c.c.) bizlere emaneti olan yetimler her dâim gündemimizde olmuştur. Nitekim emanet bizler için korunması gereken önemli bir husustur. Biz yetimliği de yetime sahip çıkmayı da Âlemlere Rahmet Peygamber Efendimiz’den (s.a.v.) öğrendik. Onun yetimlere karşı merhamet ve yetimlerin haklarının korunması hususundaki nasihatleri insanlığa rehber ve ölçü olmuştur.

Oysa günümüzde her hakkın çiğnendiği gibi yetim hakları da suiistimal edilmektedir.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve sivil toplum örgütlerinin yaptığı araştırmalar, dünya genelinde 200 milyondan fazla çocuğun savaşlar ya da doğal âfetler gibi sebeplerle âilelerini kaybettiğini, bu çocukların hayatlarını öksüz ve yetim olarak sürdürdüğünü gösteriyor.

Çocukken her bayram olduğunda bayramlığımızı yanı başımıza koyup uyuduğumuz günler olurdu. Sevinçten ve heyecandan o geceyi uyumadan geçirirdik erkenden sabah olsun da kıyafetlerimizi giyip sevdiklerimizin karşısına çıkalım. O mutluluk halini düşünün ki yeni kıyafetler alındığında bayram olmasına gerek yok yeni kıyafetlerle karşılaşılan her an bayram olsun.

Afrika’da yaşayan yetim kardeşlerimiz çoğu zaman bir kıyafet giyilemeyecek halde olsa bile giymeye devam edip hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Beyazgül Derneği olarak sizler vesilesi ile onların yüzlerinde ki gülüş sebebi olmaya devam ediyoruz. Aldıkları yeni kıyafetler ile genci yaşlısının yüzlerindeki masum mutluluğu görmek bizim için en değerli şeydir.

Sizlerde bu değerli anlara şahit olmak için bir kardeşimize bir kıyafet armağan edebilirsiniz.

Yetim Kıyafet hisse bedeli 750 TL’dir.

Yetim Kıyafet bedeli 1.500 TL’dir.

Yetimleri, karnı doyurulması gereken çocuklar değil, üzerimizde hakları olduğunu bilerek destekliyoruz.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) bir hadisinde şöyle buyurmuştur: “Kalbinin yumuşamasını ve hacetinin görülmesini sever misin? Yetime merhamet et, onun başını okşa ve ona yediğinden yedir. Kalbin yumuşar ve hacetine erişirsin.” Biliyoruz ki iyilik çığ gibi büyür. Zaman yok, gelin birlikte yetimler için harekete geçelim!

Yetim Sahipliği Kapsamında Neler Yapıyoruz?
Bizlere emanet olan yetimlerimize sahip çıkmak için çeşitli projeler tasarlıyor, faaliyetler düzenliyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmalarda yetim ve öksüz çocuklar için farkındalık oluşturmak ve bu hususa dikkat çekmeye çalışıyoruz.
Yetimlere yönelik, eğitim, sağlık, gıda ve giyim destekleri sunuyoruz.

Yetim Kimdir?
İslâm'a göre yetim kavramı, henüz buluğ çağına ermeden babasını kaybeden çocuklar için kullanılırken günümüz uluslararası literatüründe, on sekiz yaşın altında olup bir veya iki ebeveyni de vefat etmiş çocuk, yetim olarak tanımlanmaktadır.

Resmi rakamlara göre dünyada bulunan yetim sayısı en az 140 milyondur. Yine Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) verilerine göre dünyada her gün 10.000’e yakın çocuk yetim ve/veya öksüz kalmaktadır. Diğer taraftan dünya genelinde her gün ortalama 10.000 çocuk savaş, yoksulluk, açlık, salgın veya bunlara bağlı sebeplerle hayatını kaybediyor; hayatta kalan çocuklar ise insan kaçakçılığı, çocuk işçiliği, organ mafyası gibi birçok suç şebekesinin ağına düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalabiliyor. Yetim çocuklar elbette yalnız fiziksel tehdide maruz kalmıyor. Psikolojik şiddet görüyor, sağlık hizmetlerine erişemiyor ve eğitim konusunda dezavantajlı duruma düşüyorlar.Bir aile korumasında olan çocukların, diğer yetim çocuklara nazaran daha güvenli bir hayat sürüp eğitim ve sağlık hizmetlerine kolaylıkla ulaşabildiğini biliyoruz.
Biz de Beyazgül Derneği olarak onlarca ülkede, yüzlerce yetimi bu dezavantajlı durumdan kurtarmak için çabalıyor, eğitimden sağlığa, barınmadan insani yardıma birçok alanda onlara destek olmaya çalışıyoruz. Ev sıcaklığında yetimhaneler inşa ediyor, ilmi eğitim veriyor, kendi ayakları üstünde durana kadar yanlarında oluyoruz.

Yetim Giyim Yardımı
Bir çocuğun en doğal hakkıdır, temiz ve yeni kıyafetler giymek. Çocukların yeni kıyafetler içerisindeki mutluluğu ve heyecanı ışık saçar etrafına. Gözler, onların güzelliği ile kamaşır; yüzler onların mutluluğu ile gülümser. Fakat mazlum coğrafyalarda yaşayan, yiyecek ve içecek gibi temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan çocuklarımız, yetimlerimiz? Onların giydikleri eski ve kirli giysiler? Bizlerin ne kadar dikkatini çekiyor? Bizler; Beyazgül Derneği olarak bu gerçeği de fark ediyor ve “Yetimlerimizin giysileri de kalpleri gibi temiz olsun!” diyoruz.

Bir yetimimizin giyim eksiğini karşılamak için belirlenen Yetim Giyim Yardımı bedeli 750 TL’dir. Siz kıymetli bağışçılarımızın destekleri ile temin ettiğimiz yeni giysileri Asya ve Afrika kıtasındaki yetim kardeşlerimize ulaştırıyor, onların güzelliklerini taçlandırmaya devam ediyoruz.

Yetimler Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’in bizlere emanetidir. Efendimiz ’in yetim çocuklara karşı apayrı bir şefkati vardı. Yetimlerin dertleri ile dertlenir, yaralarını sarmak için gayret eder, onlar ile sevinir, onlar ile üzülürdü. Peygamber Efendimiz (S.A.V.) Hz. Hatice ile evlendiğinde, Hatice validemizin ölen kocasından Hind isminde bir erkek çocuğu vardı. Efendimiz, o yetime kendi öz evladı gibi bakmış, ilgilenmiş ve yetiştirmişti. Yetimlerin eksiklerini gidermek yakınlarda olmak tüm Müslümanlar için büyük bir ecir ve sevap kapısıdır.

Giriş/Üye

Hesap No